Είτε φυσικά είτε συνθετικά, τα υφάσματα και τα δέρματα είναι υλικά με βαθιές ρίζες σε όλους τους πολιτισμούς.
Χρησιμοποιούνται κυρίως για ρούχα, μαλακά έπιπλα και διακόσμηση.
Το POSCA διευκολύνει την εξατομίκευση και τη διακόσμηση αυτών των καθημερινών υλικών.
Επιπλέον, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, μπορείτε να κάνετε τις δημιουργίες σας μόνιμες.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε σε υφάσματα, πλύνετε το ύφασμα στο πλυντήριο για να αφαιρέσετε τυχόν βιομηχανικές επικαλύψεις εάν είναι καινούργιο ή βρωμιά εάν χρησιμοποιείται.
Για δέρματα όπως φυσικό ή τεχνητό δέρμα, σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει. Για πραγματικό ή απομίμηση σουέτ, βουρτσίστε απαλά με ένα μαλακό πινέλο.

Τα εφέ που μπορείτε να δημιουργήσετε με το POSCA σε υφάσματα και δέρματα περιλαμβάνουν την ανάμειξη και την επίστρωση χρωμάτων.
Το POSCA απορροφάται πάντα περισσότερο στα φυσικά υλικά. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα απορροφητικό υλικό κάτω από την επιφάνειά σας (όπως χαρτί).
Ο χρόνος στεγνώματος και ο αριθμός των στρώσεων που θα χρειαστείτε για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ποικίλλουν και μπορούν να αξιολογηθούν οπτικά.

Μονιμότητα /Σταθεροποιητικό

Μόλις τελειώσει και στεγνώσει η δημιουργία σας, μπορείτε να τη σιδερώσετε από την πίσω πλευρά χωρίς να χρησιμοποιήσετε ατμό. Προσέξτε τη θερμοκρασία του σίδερου ανάλογα με το ύφασμα.
Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φύλλο λαδόκολλας ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα για επιπλέον προστασία.
Εάν το ύφασμα που χρησιμοποιείτε δεν είναι κατάλληλο για σιδέρωμα, μπορείτε να στεγνώσετε τη δημιουργία σας με πιστολάκι μαλλιών. Κρατήστε το 30 εκατοστά από την επιφάνεια και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις.