Διαφανές ή ημιδιαφανές, το γυαλί είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά.
Για εκατοντάδες χρόνια, η διακόσμηση σε γυαλί είναι μια πρακτική που εκτιμάται πολύ μεταξύ καλλιτεχνών κάθε προέλευσης. Οι βιτρίνες καταστημάτων και οι εκθέσεις μουσείων διακοσμούνται όλο και περισσότερο από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες.
Η γυάλινη διακόσμηση μπορεί πλέον να βρεθεί στο σπίτι, όχι μόνο στα παράθυρα αλλά και σε καθημερινά αντικείμενα όπως κανάτες, ποτήρια, καθρέφτες… (αντικείμενα που, αφού διακοσμηθούν, δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε επαφή με τα τρόφιμα).
Το POSCA είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όλα αυτά τα έργα: στο γυαλί, τα χρώματά του αποκτούν νέο βάθος και φωτεινότητα και μπορεί να ξεπλυθεί με νερό όποτε θέλετε να ξεκινήσετε ξανά.

Προετοιμασία

Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα πανί και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υγρή ή λιπαρή πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Δημιουργίες που αποτελούνται μόνο από γραμμές θα παράγουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε περιοχές που πρέπει να γεμίσουν με χρώμα, θα χρειαστούν πολλές στρώσεις για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αφήνοντας λίγα λεπτά στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων.
Αν θέλετε να διορθώσετε λάθη, απλώς σκουπίστε την περιοχή που θέλετε να σβήσετε με ένα υγρό πανί.

Μονιμότητα /Σταθεροποιητικό

Μπορείτε να κάνετε τη δημιουργία σας μόνιμη, αν και όχι για χρήση σε τρόφιμα, εφαρμόζοντας δύο στρώσεις βερνίκι με βάση το νερό. Κρατήστε το δοχείο περίπου 30 cm από την επιφάνεια και ψεκάστε με αργές κυκλικές κινήσεις.
Το βερνίκι μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε.