ΚΑΜΒΑΣ

Γενικά φτιαγμένος με ίνες λινού, ή μερικές φορές κάνναβη, ο καμβάς είναι το βασικό καλλιτεχνικό μέσο. Είναι βραβευμένο τόσο από επαγγελματίες καλλιτέχνες όσο και από εκκολαπτόμενους ζωγράφους για την ευγενή καλλιτεχνική του κληρονομιά. Το POSCA είναι εγγενώς συμβατό με αυτό το μέσο, δημιουργώντας άμεσα μόνιμα αποτελέσματα.

ΠΕΤΡΑ / ΠΕΤΡΩΜΑ

Σε ακατέργαστη κατάσταση ή κατεργασμένα, τα ορυκτά υλικά είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ευρέως διαθέσιμο μέσο γύρω μας! Από φυσική πέτρα μέχρι τοίχους από σκυρόδεμα μέσα από βράχους και βότσαλα όλων των ειδών και σχημάτων, τα ορυκτά υλικά προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη με το POSCA.

ΜΕΤΑΛΛΟ

Γυαλιστερό ή ματ, το μέταλλο ήταν ένα καλλιτεχνικό μέσο από την αρχαιότητα, για την κατασκευή κοσμημάτων ή για εργαλεία και όργανα. Πλέον χρησιμοποιείται ευρέως ως μέσο για διακόσμηση. Το POSCA απορροφάται πολύ καλά σε μέταλλα όπως ο σίδηρος ή το αλουμίνιο. Το χρώμα είναι μόνιμο σε τραχιά ή πορώδη μέταλλα και προσωρινό σε τέλεια λεία μέταλλα.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Διαφανές ή αδιαφανές, ματ ή γυαλιστερό – τα πλαστικά είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και φωνάζουν για εξατομίκευση! Το χρώμα POSCA προσκολλάται τέλεια στο πλαστικό, επιτρέποντας τις πιο πρωτότυπες δημιουργίες.
Συνιστούμε να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη ή λιπαρότητα από την επιφάνεια εάν είναι απαραίτητο.

ΧΑΡΤΙ / ΧΑΡΤΟΝΙ

Το χαρτί (από το λατινικό πάπυρος) είναι ένα φυσικό μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Φτιαγμένο με φυτικές ίνες, είναι βασικό υλικό για γραφή, σχέδιο και ζωγραφική.
Είναι ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του μαρκαδόρου POSCA – είτε πρόκειται για φύλλο χαρτιού, κάρτα, χαρτόνι, ή ακόμα και papier mâché, το χρώμα κάθεται τέλεια και μόνιμα.

ΚΕΡΑΜΙΚΟ

Κεραμικά ή πήλινα… υπάρχουν πολλές κατηγορίες κεραμικών.
Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα με ψημένο πηλό.
Αυτό το μέσο, που συχνά συνδέεται με τις παραδοσιακές τέχνες, παρέχει γόνιμο έδαφος για πολλά είδη δημιουργίας. Το POSCA είναι ιδανικό για δημιουργικότητα χρησιμοποιώντας κεραμικά.

ΓΥΑΛΙ

Διαφανές ή ημιδιαφανές, το γυαλί είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά.
Για εκατοντάδες χρόνια, η διακόσμηση σε γυαλί είναι μια πρακτική που εκτιμάται πολύ μεταξύ καλλιτεχνών κάθε προέλευσης.
Οι βιτρίνες καταστημάτων και οι εκθέσεις μουσείων διακοσμούνται όλο και περισσότερο από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες.

ΥΦΑΣΜΑ

Είτε φυσικά είτε συνθετικά, τα υφάσματα και τα δέρματα είναι υλικά με βαθιές ρίζες σε όλους τους πολιτισμούς. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ρούχα, μαλακά έπιπλα και διακόσμηση. Το POSCA διευκολύνει τη διακόσμηση αυτών των καθημερινών υλικών. Aν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, μπορείτε να κάνετε τις δημιουργίες σας μόνιμες.

ΞΥΛΟ

Ζεστό και φυσικό, το ξύλο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλές μορφές και πολλά περιβάλλοντα – διακόσμηση, δημιουργία…
Είναι μια ιδανική επιφάνεια για τους μαρκαδόρους POSCA, είτε τραχιά είτε γυαλισμένη, για εμπνευσμένες δημιουργίες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.