ΠΩΣ ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΝΕΡΟΥ POSCA

  • Δεδομένου ότι το μελάνι της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να δίνει έμφαση στη σταθερότητα, το να αφαιρεθεί από υλικά όπως ρούχα και έπιπλα, είναι πολύ δύσκολο.
  • Ακόμα και σε αυτά που έχουν πλυθεί με στεγνό καθάρισμα, το μελάνι μπορεί να γίνει πιο αχνό αλλά δε μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς.

Σε περιπτωση που προπαθησετε να αφαιρεσετε το μελανι (απο τα ρουχα)

Σημειώστε τα εξής
  • Πως θα αφαιρεθεί εξαρτάται από το είδος του μελανιού.
  • Τα απορρυπαντικά και οι διαλύτες (νερό και αλκοόλ) μπορεί να βλάψουν τα ρούχα. Ελέγξτε την ετικέτα και δοκιμάστε το σε ένα σημείο ή σε δυσδιάκριτο μέρος πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Τα απορρυπαντικά και οι διαλύτες μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Παρακαλούμε φοράτε γάντια κατά τη διαδικασία.

POSCA, CHALK MARKER

Ύφασμα (100% βαμβάκι)

Το συντομότερο δυνατό πριν στεγνώσει το μελάνι, εφαρμόστε υγρό σαπούνι πιάτων ή ένα στερεό σαπούνι στο μέρος που έχει λερωθεί με το μελάνι και τρίψτε το σημείο με τα χέρια μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Γυαλί, μέταλλο,  πλαστικό και επίσης, όταν ο μαρκαδόρος Chalk δεν μπορεί να αφαιρεθεί σκουπίζοντας με ένα βρεγμένο πανί.

Τρίψτε με υγρό σαπούνι πιάτων ή στερεό σαπούνι.

Η αφαίρεση του μαρκαδόρου Posca από το ύφασμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά με τη σωστή μέθοδο, μπορείτε να το αφαιρέσετε με επιτυχία. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αφαιρέσετε το μαρκαδόρο Posca από το ύφασμα:

Ενεργήστε γρήγορα: Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να τον αφαιρέσετε εντελώς. Μόλις δείτε τον λεκέ, απλώστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη μπογιά σκουπίζοντάς το με ένα καθαρό πανί. Κατόπιν πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό.

Χρησιμοποιήστε ξύδι με μαγειρική σόδα: Εάν το καθαριστικό δεν λειτουργεί ή αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε ίσα μέρη ξύδι και μαγειρική σόδα και φτιάξτε μια πάστα. Απλώστε απαλά στον λεκέ και αφήστε την εκεί, πλύνετε το ρούχο και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές από το μαρκαδόρο Posca.

Δοκιμάστε ένα καθαριστικό λεκέδων: Εάν ο λεκές εξακολουθεί να είναι ορατός, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ειδικά σχεδιασμένο για ατυχήματα από μελάνι και ακρυλικό χρώμα. Εφαρμόστε το προϊόν στον λεκέ και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Πλύνετε το ύφασμα: Μόλις αφαιρεθεί το χρώμα, πλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού ή στεγνωτηρίου, καθώς αυτό μπορεί να ενισχύσει τον λεκέ και να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Θυμηθείτε, όταν εξετάζετε πώς να βγάλετε το Posca από τα ρούχα, είναι πάντα καλύτερο να δοκιμάζετε οποιοδήποτε διάλυμα καθαρισμού σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος πριν το εφαρμόσετε στον λεκέ. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή αποχρωματισμού στο ύφασμα.